Annika på bord

Hej!

Välkommen till denna sida som jag för enkelhetens skull kallar Blogg. Jag tycker mycket om att utrycka mig i text men jag är i dag osäker på om kommer att ha tid till att producera texter. I dag prioriterar jag mitt videoskapande på Youtube. För att inte lova något jag inte kan hålla så låter jag helt enkelt tiden få utvisa om det kommer att bli några blogginlägg på denna sida. Om du följer mig på Instagram så har jag börjat att skriva lite mer text till mina bilder för att i någon mån få utlopp för mitt intresse av skriva.

I dag skrev jag följande text på Instagram under denna bild:

Vänligare värld

Jag använder denna gamla bilder för att de för mina tankar till en dröm, till en utopisk dröm.

Häromdagen hörde jag att en astronaut i rymden efter bara fyra dagar släpper tankarna på att jorden har nationer och olika länder. Efter fyra dagar ser astronauter jorden som en helhet. En planet som hyser mänskligheten.

Om jag var riktigt rik skulle jag leasa en rymdfarkost och erbjuda alla maktgalna presidenter en gratis vecka i rymden. Hade jag än mer pengar skulle jag också locka med alla andra som vurmar för murar och gränser och de som vill att vi listar egenskaper, musik och kultur för att slå fast vem som får kalla sig medborgare i ett visst land.

I min dröm landar alla dessa människor på jorden efter sin vecka i rymden med ett helt nytt förhållningssätt till människor. De ger återigen kartritare nya uppdrag precis som makthavare gjort i tusentals år; rita om kartorna, sudda bort alla sträck som delar in vår planet. Låt floder, hav och landmassor vara de enda linjer som finns kvar i vår atlas.

Jag drömmer om en vänligare värld. Även om jag vet att det är en önskedröm så får det mig att le en stund. Det leendet tar jag med mig resten av denna tisdag.❤️

/Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *